Het Gelders Ensemble

Klassieke muziek voor elk moment

Over ons

Het Gelders Ensemble is in 2011 opgericht door enthousiaste musici Pieternel van Lent (viool), Boukje Raes (viool) en Joost Hillen (contrabas). Zij maken alle 3 al meer dan 16 jaar deel uit van Het Gelders Orkest.

Zij hebben allen afzonderlijk een ruime ervaring binnen de kamermuziek en waren regelmatig te horen in diverse ensembles. Zo ook als trio waaruit uiteindelijk het Gelders Ensemble is ontstaan. De musici kwamen er al snel achter dat met 2 violen en een bas een heel groot repertoire gespeeld kan worden. Zij zijn regelmatig te horen op diverse podia en huisconcerten waaronder onder andere in de Vereniging in Nijmegen en het Mondriaan Museum.
Het trio vindt het dan ook zeer bijzonder en uitdagend om zich te ontwikkelen in verschillende muziekstijlen. Van klassiek tot tango, klezmer en pop.

1 Comment

  1. Hallo (oud)collega,’s. Wat een heerlijk ensemble hebben jullie,ik ben heel erg jaloers.Wat is dat toch lekker hé zo,’n contrabas,het klinkt altijd zo geruststellend,zo van,maak je maar geen zorgen het gaat helemaal goed komen.
    Succes ermee en groeten van Henk Bos.

Geef een reactie

Your email address will not be published.